BSNC-lid DLF fors vertegenwoordigd met 4turf graszaad op EK voetbal 2016

DLF sportveldgrassen in 8 van de 10 Franse stadions!
Op 10 juni waren de ogen van Europa op het stadion Stade de France gericht, waar Frankrijk en Roemenië de openingswedstrijd van het EK voetbaltoernooi 2016 speelden. Terwijl de tv-camera’s draaiden, de fans brulden en er drie doelpunten vielen, was er een één hardwerkende speler onmogelijk te missen: De weelderige groene kampioenschapsgrasmat met Nederlandse kennis en zaaizaad.

Tijdens het EK-voetbaltoernooi in Frankrijk, rust de hoop en de dromen van een heel continent op de prestaties van de grasmat. Winnen of verliezen, de hoogst presterende sportveldgrassen van het Nederlands/Deense DLF zullen de fans niet in de steek laten. Ze hebben de wetenschap aan hun zijde…

Een toernooi op het niveau van het EK-kampioenschap heeft goede slijtvaste grasmatten nodig. Tien stadions in tien steden zullen gastheer zijn van 51 wedstrijden, met nog eens 60 oefenvelden voor gebruik door 24 nationale teams. En aan het eind van het kampioenschap, als het winnende team de trofee omhoog tilt, moet de grasmat van het Stade de France er nog altijd prachtig uitzien.

We zijn verheugd om met onze recreatiegrassen een bijdrage te kunnen leveren in het merendeel van de Franse voetbalstadions, en we zijn ervan overtuigd dat onze grassen het zonder problemen uit zullen houden tot aan de finale, zegt Benoit Petitjean, General Manager bij DLF Frankrijk. 

DLF sportveldgrassen in 8 van de 10 Franse stadions
Een internationaal voetbaltoernooi vergt veel van de grasmat en de groundsmen. Gelukkig is het niet zo moeilijk om het beste sportgras in Frankrijk te kiezen. Het Franse Grasregister voor sport-/recreatiegras bevat alle erkende rassen en rangschikt deze op een verscheidenheid van kwaliteiten waar de groundsmen naar op zoek zijn. Het grasregister telt ook de belangrijkste resultaten op en rangschikt de rassen in een ​​algemeen klassement voor sportgebruik. De top vijf van de beste sportgrassen zijn allemaal ontwikkeld door DLF.

Dat is ook precies de reden waarom de groundsmen bij het merendeel van de tien toernooistadions gekozen hebben voor DLF graszaad. Ter voorbereiding aan het evenement, hebben ze de velden doorgezaaid met de top presterende mengsels van Engels raaigras van de DLF merken Top Green Eurosport en Johnsons Sports Seed. Top Green Eurosport combineert de fijnheid van het blad, de zodedichtheid en de bespelingstolerantie van de toprassen diploïde Engels raaigras met de volharding, stresstolerantie en de ziektetolerantie van 4turf®.

Sportgras technologie verbetert met 4turf®
DLF’s wereldwijde plantenveredelingsnetwerk is de drijvende kracht achter de recente wetenschappelijke ontwikkelingen binnen sport- en recreatiegrassen. En de 4turf® technologie vormt het hart van deze forse prestatieverbeteringen. 4turf® is een tetraploïde Engels raaigras gekenmerkt door een hoge tolerantie voor stress, een diepere beworteling en een mooie diepe groene kleur. 4turf® geeft groundsmen de eigenschappen die ze zoeken in een sportveld van wereldklasse.

Op de lijst van het Franse grasregister voor sportgrassen vallen  twee 4turf® variëteiten in het bijzonder op: FABIAN en TETRASTAR. Dat zijn nu juist de grasrassen die de Franse groundsmen helpen om hun stadions voor te bereiden op de beste spelers van Europa en het grootste publiek van het jaar. Het feit dat de meesten er voor kozen om graszaad van DLF te gebruiken is een enorme blijk van erkenning voor de variëteiten 4turf® sportgrassen.

DLF is de wereldwijde marktleider in de graszaadindustrie met 800 medewerkers in 13 landen. Het bedrijf heeft een wereldwijd veredelingsnetwerk en produceert en verkoopt klaver en graszaad naar meer dan 80 landen wereldwijd. Het is eigendom van 3.500 Deense boeren. De DLF groep heeft een omzet van 450 miljoen euro.

Plaats een reactie

X