BSNC heet Sportservice Ede welkom

Sinds kort is Sportservice Ede lid van BSNC. Sporten en bewegen bereikbaar maken voor iedereen, dat is waar deze stichting voor staat. Samen met verenigingen, gemeenten, onderwijs en zorginstellingen maakt zij zich elke dag sterk voor een gezonde, vitale en sociale samenleving.

De belangrijkste focus voor de stichting is om jong en oud, alleen of in teamverband in beweging te krijgen. Met een team van ongeveer 120 professionals, variërend van vakdocenten bewegingsonderwijs, tot gezondheidscoach en van beheerder sportvelden tot verenigingsadviseurs zet iedereen zich in om Ede te laten genieten van sporten en bewegen. Dit gebeurt door evenementen te organiseren voor jong en oud, door verenigingen te adviseren en ervoor te zorgen dat alle accommodaties en sportvelden in de juiste conditie zijn.

Jaap Dirksen is als uitvoerder Buitensport bij Sportservice Ede verantwoordelijk voor de aansturing van een team van 9 man. Samen zorgen ze dat de kwaliteit van onder andere de hockeyvelden, atletiekbanen en voetbalvelden in de omgeving netjes op peil gehouden wordt. “Goed kunnen sporten begint met een goede accommodatie. Het veld moet in orde zijn. Een vereniging kan dit zelf vaak onvoldoende onderhouden volgens de gepaste technieken. Daarom laten ze dit liever aan een professional over. Wij doen het onderhoud en zorgen dat de kunstgrasvelden op de juiste wijze en met de correcte middelen gevuld zijn”, aldus Jaap. “Dat is voor de vereniging weer een zorg minder en maakt de toegankelijkheid van de sport beter.”

Het belang van kennis delen
Lid worden van de branchevereniging was voor Jaap een stap die hij heel doelbewust nam. “We gaan als branche interessante, maar ook moeilijke tijden tegemoet. Vooral op het gebied van beheer en onderhoud. Juist daarom hebben we besloten ons nu aan te sluiten bij BSNC. Ik vind het belangrijk om op de hoogte te blijven van de allernieuwste ontwikkelingen en waar kun je die beter vinden dan bij je vakgenoten. Het is noodzakelijk om onze kennis met elkaar te delen en zo van elkaar te leren”, vertelt Jaap. “Nu bijvoorbeeld de infill materialen van de kunstgrasvelden in opspraak zijn geraakt, ben ik heel benieuwd hoe anderen hiermee omgaan. Welke maatregelen namen en nemen ze en waarom. De kracht om samen te kunnen brainstormen over dit soort thema’s en dilemma’s vind je bij de BSNC.”

 

 

 

 

Meer nieuws