BSNC feliciteert de nieuwe Fieldmanager of the Year 2021, Nico van Eerden

Nico Van Eerden is sinds 16 juni de opvolger van Jaap Verhagen van de gemeente Zutphen, Fieldmanager of the Year 2020.

Nico Van Eerden onderhoudt bijna honderd natuurgras- en kunstgrasvelden in de regio Hengelo, Hof van Twente, Oldenzaal. De andere genomineerden waren zijn collega-fieldmanagers: Bertus Meijer (Dalfsen), Eddie van der Stappen (Weener XL) en Bart Mies (J. Van Esch).

Teamprestatie
In zijn dankwoord gaf Nico aan dat het winnen van deze verkiezing een teamprestatie is en een stukje waardering voor het werk dat hij en zijn team doen. Zijn team gaat dagelijks met zijn soms bizarre ideeën aan de gang en pruimen dat altijd maar, aldus de winnaar. Hij is tevens blij met de partners Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal, waarmee hij vaak tot mooie plannen komt. Dat vertaalt zich dan weer in mooie velden.

Een bevlogen Fieldmanager
Volgens de jury, tijdens de uitreiking vertegenwoordigd door juryvoorzitter Pleun Lok, is Van Eerden een voorbeeld voor zijn team. “Als imker kent hij als geen ander de kwalijke gevolgen van bestrijdingsmiddelen. Hij is voldoende realist om te beseffen dat het nog een lange weg is naar chemie-vrij beheer in de landbouw en op de sportvelden. Nico heeft met de organisatie Gildebor een geweldige reputatie opgebouwd. Hij is een voorbeeld voor zijn team, heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en heeft een luisterend oor voor gebruikers, opdrachtgevers en de politiek. Met Gildebor steunt hij mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt.”

De toekomst van de Fieldmanager
De BSNC is blij dat de verkiezing Fieldmanager of the Year het vak van Fieldmanager en Groundsman in de spotlights zet. De “toekomstbestendigheid” van het vak in de meest brede zin van het woord vraagt aandacht. De BSNC-werkgroep Human Capital Turfmanagement die hieraan werkt, wil na de zomer met concrete voorstellen en adviezen te komen. Het imago van het vakgebied en het vakgebied in het algemeen op de kaart te zetten zijn zaken die aan de orde komen. Zie ook dit artikel op onze website. De verkiezing Fieldmanager of the Year draagt hieraan bij.

Wethouder Mariksa ten Heuw overhandigt de bokaal aan Nico van Eerden.

 

Tekst: HAS Hogeschool.

Meer nieuws