BSNC blij met nieuwkomer gemeente Alphen aan den Rijn

BSNC mag opnieuw een aansprekend nieuw lid begroeten. Dit keer betreft het Alphen aan den Rijn. Een gemeente die elf voetbalverenigingen telt, 32 natuurgrasvelden, 17 kunstgrasvelden en één GrassMaster hybride veld. En verder 5,5 hockeymatten, drie korfbal- en twee honkbalvelden en twee atletiekbanen rijk is.

De gemeente Alphen aan den Rijn (109.000 inwoners) bestaat uit de kernen Aarlanderveen, Alphen aan den Rijn, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn en Zwammerdam en het buurtschap Groenendijk. “Sport staat hier hoog in het vaandel”, benadrukt domeinbeheerder Sport en Groen Daan Krantz. “Ons doel is de vele gebruikers optimaal te laten genieten van hun hobby op hoogwaardige sportterreinen. Het reguliere beheer doen we zelf met een team van vier man. Ik stuur het werk aan vanuit het gemeentehuis en heb in die functie veel contact met de terreinbeheerder sportvelden. Twee medewerkers voeren alle voorkomende werkzaamheden uit. Het groot onderhoud en het maaien van de velden besteden we uit aan gespecialiseerde aannemersbedrijven.

BSNC
Daan heeft hoge verwachtingen van het lidmaatschap. “Als landelijk kennis- en innovatieplatform voor buitensportvoorzieningen houdt de BSNC zich nadrukkelijk bezig met onderwerpen die voor ons als gemeente zeer belangrijk zijn. Het toekomstige verplichte chemievrije beheer van de sportvelden en belangrijke vraagstukken als het spelen op kunstgrasvelden met infill van sbr-rubbergranulaat zijn interessant voor ons omdat sbr op al onze kunstgrasvoetbalvelden ligt.”

Daan vervolgt: “Onze hockeyclubs spelen uiteraard ook op artificiële velden: twee watervelden, twee semi-watervelden en een halve zand-ingestrooide mat. Binnen de BSNC is verder veel actuele kennis aanwezig op allerlei gebieden van de buitensportaccommodaties. Daar doen we als kersvers lid graag ons voordeel mee. Over voordelen gesproken. Door de brede opzet  is de BSNC in staat om in bepaalde discussies een sterk front te vormen waarbij de ledengroepen gemeenten, aannemers, adviseurs en leveranciers gezamenlijk zaken oppakken en onder de aandacht brengen. Van zo’n ambitieuze en gemotiveerde club gericht op het delen van kennis, maken wij als gemeente Alphen aan den Rijn graag deel uit.”

 

  

 

 

 

 

 

 

Meer nieuws

Plaats een reactie