Barenbrug; graszaad met hoge droogte- en hittetolerantie

Een van de vijf winnaars van de Innovatieprijs Sportaccommodaties is Resilient Blue Grasstechnology van Barenbrug. Hun innovatie is een graszaad met een hoge droogte- en hittetolerantie. Door het herstellende vermogen na stress, veroorzaakt door droogte of warmte en een unieke fundering van ‘veerkrachtig veldbeemd’, is het onder andere geschikt voor sportvelden en fairways.

In onderstaande Vlog vertelt Floor Drissen, accountmanager Nederland van Barenbrug over Resilient Blue Grasstechnology.

Op 22 april, tussen 15.00 en 16.00 uur, presenteert Barenbrug haar innovatie voor het driekoppige panel van deskundigen en maakt kans op een van de vier vouchers met een waarde tussen de €500 en €2.000, die door de initiatiefnemers de BSNC, Sportinnovator, NOC*NSF en Vereniging Sport en Gemeenten beschikbaar zijn gesteld.

De andere winnaars zijn:

  • Sporthal Roomley in de gemeente Tilburg die een innovatie presenteert voor de verduurzaming van de sportaccommodatie;
  • FieldTurf Tarkett met een kunstgrassysteem (SuReTec) waarvan aan het einde van de levensduur alle componenten na hun scheiding weer met hoge kwaliteit kunnen worden hergebruikt;
  • Cloud Garden Sentronics, met Airsure, om de luchtkwaliteit te meten in een sportaccommodaties;
  • W&H Sports, dat met de SmartGoals Urban SkillCourt een product heeft ontwikkeld dat aansluit op de groeiende behoefte van sporters om buiten en in de openbare ruimte te sporten.

Naast de Innovatieprijs Sportaccommodaties wordt op 22 april ook de prijs voor de Sportaccommodatie van het Jaar uitgereikt. Omdat de Vakbeurs Sportaccommodaties dit jaar helaas niet door kan gaan, vinden de beide prijsuitreikingen plaats in het gloednieuwe en duurzame clubhuis van v.v. Angerlo Vooruit, de winnaar van vorig jaar in de categorie ‘beste initiatief duurzaamheid’. Vanaf 13.30 uur kun je via een livestream één of beide verkiezingen bijwonen en kennis maken met de genomineerden.

Laat je inspireren door nieuwe inzichten en aansprekende voorbeelden waar je straks ook jouw voordeel mee kan doen. We zien je graag online op donderdag 22 april. Wil jij één of beide verkiezingen bijwonen? Klik dan op deze link om je aan te melden. Kort voor het online event ontvang je een mail met toegangslink.

 

 

                      

Meer nieuws