Wisseling van de wacht: afscheid Fridy Duterloo

PR- en Communicatieadviseur Fridy van Duterloo neemt na tien jaar afscheid van de BSNC. Wij vroegen haar hoe zij deze periode heeft ervaren. 


Hoeveel jaar heb je gewerkt bij BSNC en in welke functie(s)? 

“10 jaar, als communicatieadviseur.”   

Hoe heeft BSNC zich ontwikkeld in die jaren?  
“De BSNC heeft zich steeds verder geprofessionaliseerd, net als onze leden en onze hele branche. Het valt mij op dat naast de vakinhoudelijke kennis er ook steeds meer aandacht is gekomen voor innovatie, duurzaamheid en slim samenwerken. Ik denk dat dat ook de kracht is van onze leden. Samen dingen oppakken, verder willen denken dan alleen voor je eigen organisatie of bedrijf. Echt geweldig vind ik dat. “  

 

Wat is de rol van PR en communicatie binnen BSNC denk je? 
“Communicatie is essentieel om de ambities die er zijn waar te maken. Communicatie zorgt voor verbinding tussen leden en de vereniging en maakt ontwikkelingen zichtbaar en deelbaar. Er kan nog veel meer, maar tegelijkertijd moet je ook realistisch zijn met de mogelijkheden en middelen die er beschikbaar zijn.”  

Noem eens een – of meer- hoogtepunten uit jouw decennium bij de BSNC? 
“Dat zijn er vele. Ik vond het allerleukste om de leden te ontmoeten. Ik vond de aanleg van het sportveld voor de cliënten bij Prisma in Biezenmortel een geweldig mooi initiatief in het kader van ons 10-jarig bestaan. Daarnaast heb ik ook genoten van de vele andere bijeenkomsten waarbij de ontmoeting met leden centraal stond. De samenwerking met Ben, Janine en Pleun. En… van het schrijven van de vele verhalen over en met de leden. Het is mooi en bijzonder om op deze manier ontwikkelingen en mensen in de spotlights te plaatsen die ze verdienen.“  

 Wat was de leukste werkplek? 
“Eigenlijk heeft elke werkplek wel iets bijzonders. Het gaat uiteindelijk om de mensen die er werken. Ik heb het altijd naar mijn zin gehad bij de BSNC.”  

Wat heb je zoal gedaan in die tien jaar? 
“Te veel om op te noemen… Ik heb allerlei taken op me genomen. Voorzitter van de Commissie PR & Communicatie, artikelen schrijven, mee helpen ontwikkelen van de huisstijl, nieuwe website (2x), persberichten, Innovatieprijs, allerlei onderzoeken begeleiden zodat de resultaten gedeeld konden worden, petitie aanbieden in Den Haag samen met Cumela, samenwerking met partnerorganisaties over tal van onderwerpen, bijeenkomsten (congressen, praktijkdagen, beurzen en vele andere bijeenkomsten) mee organiseren en ondersteunen met communicatie, mede bepalen van onderwerpen, thema’s en sprekers, social media opzetten en onderhouden, Open Dagen BVO’s voor jong talent mee helpen organiseren, de Middenstip maken, digitale nieuwsbrieven ontwikkelen (voor leden en netwerk). Aansluiten bij strategische bijeenkomsten, etc. etc. “ 

Wat wens je ons toe voor de komende jaren? 
“Ik hoop dat men de kennis over het vak kan blijven doorgegeven. Dat er weer jeugd op staat die ook belangstelling heeft voor het vak. Er nog meer innovaties plaats vinden die bijdragen aan duurzame velden. Dat er slimme verbindingen worden gelegd met ‘aanpalende’ sectoren zoals infrastructuur, openbare ruimte en het sociale domein zodat we nog slimmer gebruik kunnen maken van beschikbare potjes. Corona laat wel zien dat sportvelden naar de toekomst toe een belangrijke factor zijn en blijven in het gezond (en gelukkig) houden van mensen. Hoe fijn het is als je in je eigen omgeving lekker kunt sporten en bewegen op goed onderhouden velden?” 

Komen we jou nog tegen in het veld? Of ga je je richten op hele andere onderwerpen? 
“De wereld is en blijft klein. We komen er vast weer ergens tegen. Ik ben en blijf actief voor een diversiteit aan opdrachtgevers. Als iemand verlegen zit om een stevige communicatiestrategie of een goed verhaal, dan denk en doe ik graag mee.”   

Wat wil je verder nog kwijt aan de lezers? 
“Ik wil iedereen bedanken voor de enorme betrokkenheid bij de BSNC en de fijne samenwerking. Heel graag tot ziens!? 

Per november 2020 is Juul van Rijn Fridy opgevolgd. In de volgende nieuwsbrief stelt zij zich voor. 

 

Meer nieuws