Recordaantal deelnemers op CONgras 2024

Gras leeft, dat bleek maar weer uit de grote belangstelling voor CONgras 2024. Op 20 maart waren zo’n 140 deelnemers te gast in De Goffert, het stadion van NEC in Nijmegen. Naast ontmoetingen met oude bekenden en nieuwe gezichten, werden ook de inhoudelijke onderwerpen van de keynote sprekers en in de deelsessies hoog gewaardeerd. Presentaties kan je bekijken op de conGRAS-pagina op bsnc.nl. In deze nieuwsbrief een fotoverslag.

Foto’s: Hey Harry Reclame

Op 20 maart ‘speelde’ de BSNC een uitwedstrijd in het Goffertstadion in Nijmegen.

Van lineair watermanagement naar circulair: wat is de rol van de sportaccommodatie in het waterbeheer van de buurt en de stad? Keynote speaker Wilrik Kok trapte de dag af.

Ron Houweling vroeg het publiek een stap naar achteren te zetten en vanuit daar vooruit te kijken: hoe staat het met innovatie van ons vakgebied. Vanzelfsprekend kwamen robotisering en automatisering aan bod. Ron schetste vijf belangrijke trends voor de sportvelden sector: 1. Efficiënt watermanagement; 2. Gebruik duurzame en gerecyclede materialen; 3. Natuurlijk en milieuvriendelijk onderhoud; 4. Energie efficiëntie en hernieuwbare energie; en 5. Biodiversiteit en landschapsbeheer. En detail: alle afbeeldingen in zijn presentatie waren gemaakt met AI. Onze toekomst?

Dagvoorzitter Edward van der Geest liep regelmatig de zaal in om vragen en opmerkingen van de deelnemers op te halen.

Inspectie van het hybride sportveld van De Goffert in de zonovergoten lunchpauze. Fieldmanager Gijs Boer gaf tekst en uitleg- en maaide het gras nog even.

Genoeglijke ontmoetingen met oude bekenden en nieuwe gezichten,

 

Meer nieuws