Nationale Grasdag over het hoe-wat-waarom van Integrated Pest Management

Vanaf 1 januari 2023 verbiedt de overheid het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen op sportvelden. Tot die tijd komt er een overgangsperiode en zullen we moeten kijken hoe we met beter veldbeheer de grasmat gezond houden. Omschakeling naar IPM is wenselijk als we het ‘medicijnkastje’ voor zeer uitzonderlijke situaties toch willen blijven aanspreken, maar hoe gaan we dat als sector regelen? In de 17e editie van de Nationale Grasdag – op woensdag 22 januari a.s. in Zeist – zoomen specialisten uit onderwijs, consultancy en bedrijfsleven in op nut en noodzaak van Integrated Pest Management. Schrijf op www.nationalegrasdag.nl vandaag nog in, dan ben je verzekerd van deelname!

Op de middenstip van Nederland, de KNVB-campus in Zeist, komt Nationale Grasdag met antwoorden op prangende vragen; Hoe kun je toewerken naar chemievrij beheer? Welke gevolgen heeft dit voor de kosten en de kwaliteit? Hoe verantwoord je de gekozen werkwijze en waarom? Wat kan je preventief en curatief met bepaalde cultuurtechnische maatregelen? Welke mogelijkheden zijn er voor een weerbare grasteelt? En hoe staat het met je kennis over IPM?   Op deze themadag kom je alles te weten over duurzaam sportveldbeheer met behoud van speelkwaliteit.

Uiteraard krijg je ook de belangrijkste bezienswaardigheden van de campus mee, dé plaats waar onze nationale selecties trainen. En topscheidsrechter Danny Makkelie geeft een unieke inkijk in de wereld van de video-arbitrage. Mis het niet!

Aanmelden?
Klik HIER om je aan te melden!

Nationale Grasdag is dé jaarlijkse studiedag voor een ieder die professioneel met gras van doen heeft, zowel beheertechnisch als beleidsmatig. Het kennisevent is een initiatief van Limagrain Advanta, DCM, KYBYS, PLANN ingenieurs, IPC Groene Ruimte, Fertilab en Bras Fijnaart met medewerking van de Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek. Vanuit de laatste ontwikkelingen en innovaties in grasveredeling, grondanalyse en bemesting, cultuurtechniek, ontwerp, realisatie en beheer laten experts hun licht schijnen op Integrated Pest Management (IPM)  als alternatief voor een chemievrij sportveldbeheer.

Meer nieuws