Nationale campagne Geïntegreerd Sportgrasbeheer: praktijksessies in 12 provincies!

De komende weken vinden in elke provincie praktijksessies plaats over Geïntegreerd Sportgrasbeheer. Tijdens de praktijksessie kijken we hoe je ervoor kunt zorgen dat de kwaliteit van het grasveld goed is en goed blijft. De eerste sessies hebben al plaatsgevonden. Maar kijk vooral even in het overzicht wanneer de volgende plaatsvindt bij jou in de buurt!

Tijdens de gratis middagsessies (13.00 – 16.00 uur) wordt op een sportveld de praktische en essentiële aandachtspunten van monitoring en goed beheer besproken. De praktijksessies bieden zo de handvatten om duurzaam beheer van sportvelden en het verbeteren van de veldkwaliteit te ondersteunen.

Voor wie?

De sessies zijn allereerst bedoeld om de mensen te helpen die in de praktijk op het veld bezig zijn met het beheer. Wij vragen jullie (leden BSNC en lezers van de nieuwsbrief) om de uitnodiging en de agenda van de sessie te delen in jullie netwerk van bijvoorbeeld vrijwilligers van voetbalverenigingen, andere professionals, contactpersonen van de gemeente.

 Aanmelden voor een praktijksessie

De gratis sessies staan open voor iedereen. Aanmelden doe je hier, of via de QR code. Een week voor de sessie ontvangt u verdere informatie.

De praktijksessies zijn een mooi vervolg op het webinar van afgelopen woensdag 6 september, waarin BSNC-lid Ernst Bos meer vertelde over Geïntegreerd Sportgrasbeheer.

De praktijkmiddag wordt geleid door een ervaren grasexpert die bekend is met de lokale uitdagingen en omstandigheden. Drie BSNC-leden zijn betrokken bij het verzorgen van deze praktijksessies: Ernst Bos Advies, HB Adviesbureau en KYBYS. Het programma omvat, onder meer:

  • Uitleg doel en werkwijze van Geïntegreerd Sportgrasbeheer (ITM);
  • Toelichting van de tool voor monitoring en de veldwerkformulieren;
  • Instructie en uitvoeren van monitoring op het veld en kijken naar specifieke veldkwaliteiten;
  • Beantwoording van vragen;
  • De mogelijkheid om kennis en ervaringen uit te wisselen met collega’s die te maken hebben met vergelijkbare uitdagingen.

Achtergrond Geïntegreerd Sportgrasbeheer

Bij Geïntegreerd Sportgrasbeheer (ITM) ligt de focus op de structurele kwaliteit van het grasveld, zowel vanuit het oogpunt van de gebruiker als vanuit het beheer. Een gestructureerde en cyclische aanpak, regelmatige monitoring en de betrokkenheid van alle stakeholders minimaliseert de noodzaak voor gewasbeschermingsmiddelen, verhoogt de kwaliteit van de grasmat en verlaagt de onderhoudskosten.

Provincie Datum Locatie Plaats
Groningen donderdag 5 oktober vv Haren Haren (Gn)
Drenthe dinsdag 3 oktober vv Rolder Boys Rolde
Noord Holland donderdag 5 oktober Rugby Haarlem Haarlem
Zuid Holland donderdag 12 oktober Vitesse Delft Delft
Limburg maandag 2 oktober RKSC Haslou Elsloo
Zeeland woensdag 4 oktober Luctor Heinkenszand Heinkenszand

Meer nieuws

X