Klimaatweek op website duurzame sportsector

Van 31 oktober t/m 6 november is het Nationale Klimaatweek. Van overheid tot bedrijfsleven en van burgers tot scholieren, iedereen kan bijdragen aan een duurzamer Nederland. Een beter klimaat begint vandaag. Ook voor de sportsector. Elke dag vind je op Duurzame Sportsector tips, nieuwe producten en handvatten over de Duurzaamheidsatlas, subsidies, afvalvrije sportclubs of duurzame oplossingen voor toekomstbestendige sportaccommodaties.

Van 31 oktober t/m 6 november staat de website duurzamesportsector in het teken van de Nationale Klimaatweek. Op elke dag in de Klimaatweek staat een ander onderwerp centraal. Het online platform www.duurzamesportsector.nl is dé ontmoetingsplek voor alle kennis en informatie namens de Routekaart Verduurzaming Sportaccommodaties, die met de hele sportsector wil bijdragen aan de wereldwijde klimaatdoelstellingen. De BSNC is een van de organiserende partners van de Routekaart.

Maandag: de Duurzaamheidsatlas

Op 31 oktober wordt de Duurzaamheidsatlas geïntroduceerd. Daarin vind je goede voorbeelden van verduurzaming in de praktijk. Je ziet hoe andere sportclubs verduurzamen, komt makkelijk in contact met andere sportaccommodatie eigenaren en kunt je eigen sportaccommodatie toevoegen.

Verkiezing Sportaccommodatie van het jaar

Op dinsdag opent de inschrijving voor de Sportaccommodatie van het jaar verkiezing. Heeft een bepaalde sportvereniging goede duurzame stappen gezet? Deze kan meedingen naar de jaarprijs. De vijf beste clubs worden genomineerd en maken kans op een geldprijs tot € 3000,-.

Duurzame oplossingen voor toekomstbestendige sportaccommodaties

Woensdag 2 november staat in het teken van duurzame oplossingen voor een toekomstbestendige sportaccommodatie. Op deze dag krijg je tips om direct gas te besparen. En je leest hoe je jouw sportaccommodatie verder toekomstbestendig kunt maken.

Top 3 subsidies voor sportondernemers

Wanneer je gaat investeren in verduurzaming van een sportaccommodatie, dan kun je gebruik maken van subsidies. Op donderdag 3 november wordt dit onderwerp besproken. Speciaal voor sportondernemers. Je leest over de financieringsmogelijkheden die er zijn en hoe je slim gebruik maakt van subsidies.

Afvalvrije sportclubs

Door afval te scheiden kun je als sportclub bijdragen aan een beter klimaat. En daar kun je zelfs geld mee verdienen! Op vrijdag 4 november lees je daarom alles over het stappenplan ‘afval scheiden’. Dit stappenplan onderbouwt waarom het verminderen en scheiden van afval van belang zijn. Je krijgt praktijkvoorbeelden en tips, zodat je direct kunt beginnen.

Duurzame omgeving: klimaatadaptatie en biodiversiteit

Natuur en sport kunnen veel voor elkaar betekenen. Groene sportvelden zijn namelijk goed voor de mens, het klimaat én de biodiversiteit. Binnen een sportpark kun je van alles doen om de biodiversiteit een handje te helpen. En dat heeft duurzame voordelen: van waterberging tot het reduceren van energieverbruik. Alle praktische tips voor het vergroenen van jouw sportterrein lees je op zaterdag 5 november.

Zondag: met een routekaart kun je nooit verdwalen

Als sportsector willen we bijdragen aan de klimaatdoelstellingen. Hoe we dat in de praktijk brengen staat beschreven in de Routekaart Verduurzaming Sport, welke in 2020 is opgesteld. Op zondag 6 november werpen we een blik op de toekomst: hoe staat het met de gemaakte afspraken en hoe gaan we verder?

 

De route naar verduurzaming van de sport

De Routekaart Verduurzaming Sport wil met de sportsector bijdragen aan de wereldwijde klimaatdoelstellingen. De volgende organisaties werken gezamenlijk aan het realiseren van de missie en ambities van deze Routekaart: NOC*NSF, Vereniging Sport en Gemeenten, Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek (BSNC), Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) en het Kenniscentrum Sport en Bewegen.

Missie Routekaart Verduurzaming Sport

Onze missie is om in de sportsector in 2030 een CO2-reductie van 55 procent te realiseren. Het verduurzamen van sportaccommodaties biedt kansen om de sportclubs in Nederland toekomstbestendig te maken.

Meer info: www.duurzamesportsector.nl

Meer nieuws