Hoe ziet de sportaccommodatie in 2030 eruit?

Op de Nationale Sport Vakbeurs in Gorinchem presenteren partners van de Routekaart Verduurzaming Sport allerlei innovaties, ideeën en praktijkvoorbeelden. Dit vindt plaats op het podium van Kenniscentrum Sport & Bewegen waar twee van de vier sessies gaan over verduurzaming van de sport. Sportambtenaren, clubbestuurders en sportondernemers komen op deze dag samen om dienstverleners en leveranciers uit de sportwereld te ontmoeten.

Lancering van de handreiking Zorgplicht milieu voor kunstgrasvelden

Edward van der Geest van de BSNC overhandigt om 13.00 uur de kersverse update van de handreiking Zorgplicht milieu voor kunstgrasvelden aan Martijn Kooijman (ministerie van VWS) en aan Richard Kaper (NOC*NSF). We spreken nadrukkelijk over een handreiking, omdat de eigenaar van de sportvelden zelf bepaalt welke maatregelen hij neemt om aan de Zorgplicht milieu te voldoen. In deze update van het document uit 2019 hebben de auteurs alle opmerkingen en suggesties verwerkt die hen ter ore kwamen. Ook zijn enkele nieuwe hoofdstukken toegevoegd, zoals bijvoorbeeld over Polyclische Aromatische Kool – waterstoffen (PAK’s) en overige aandachtsstoffen in SBR instrooirubber.

De webpagina’s op www.bsnc.nl krijgen eveneens een update op basis van dit nieuwe rapport. Inclusief het volledige document Handreiking Zorgplicht milieu voor kunstgrasvelden, dat na 10 november wordt gepubliceerd.

Programma kennissessies op 10 november tijdens de Nationale Sport Vakbeurs

10.30 uur || Routekaart Verduurzaming Sport: Wat is er in anderhalf jaar bereikt?

13.00 uur || Sportaccommodatie anno 2030: Hoe ziet een toekomstbestendige sportaccommodatie eruit? Wat kun jij doen om je sportaccommodatie toekomstbestendig te maken?

Wij nodigen je graag uit volgende week naar Gorinchem te komen. Jij kunt gratis deelnemen. Wil jij erbij zijn? Meld je dan hier aan.

Meer nieuws