“De groene buitenruimte is en blijft mijn speelveld”

Per 1 april dit jaar hebben wij projectmanager Gertjan de Vet mogen verwelkomen als nieuw lid van de BSNC. Met zijn bedrijf De Vet management is hij tevens toegetreden tot het platform Aannemers (PABA). Een logische keuze gezien zijn achtergrond en werkervaring. Hij heeft intussen meer dan 15 jaar ervaring in de realisatie en renovatie van toekomstbestendige sportfaciliteiten in de buitenruimte.

“Begin 2022 nam ik het besluit om als zelfstandig projectmanager verder te gaan. Het geeft mij de vrijheid om mij verder te ontwikkelen en mijn horizon te verbreden. Ik zette deze stap na jarenlange dienstverbanden bij aannemers die zich hebben gespecialiseerd in de buitenruimte.”, Gertjan stelt zichzelf voor op zijn website (www.devet-management.nl) en wij stelden hem nog een paar vragen.

Hart voor de buitenruimte
“De groene buitenruimte is en blijft mijn speelveld. Over de volle breedte, maar wel met de nadruk op buitensport en kunstgras. Want daar ligt mijn hart. Ik merk dat bijvoorbeeld als trainer van een jeugdelftal bij V.V. Blauw-Wit ‘81, de club waar mijn eigen kinderen zoveel plezier beleven. Het is mooi om te zien hoe de jeugd zich op een sportieve manier ontwikkelt, vriendschappen sluit, met winst of tegenslag omgaat. En natuurlijk kijk ik dan ook hoe het veld uit de wedstrijd komt. Voldeed het veld aan de verwachtingen? Of kon het beter?”, aldus De Vet.

En hoe kijkt Gertjan aan tegen de binnensport? “Daar heb ik eigenlijk nog niet goed over nagedacht. Ik heb mijzelf er nog niet eerder mee bezig gehouden. Maar als wij, met de BSNC, er voor alle sporters in Nederland willen zijn dan hoort daar de binnensport ook bij.”

Projectmanager voor aannemers, adviesbureaus en overheden
Gertjan streeft naar het optimale resultaat in ieder project. “De enige manier om dat te bereiken is in teamverband. Het team beslist de wedstrijd! In mijn werk betekent dat: vertrouwen hebben in het talent en de kundigheid van medespelers, ruimte geven om te experimenteren, accuraat werken aan kwaliteit en iedereen warm houden voor het gezamenlijke doel.” Hij vat dit als volgt samen: “Het is mijn missie om projecten in de buitenruimte soepel en accuraat naar het optimale resultaat te brengen.”

De eerste opdrachten voor De Vet management zijn enkele projecten die Gertjan al onder zijn hoede had toen hij nog in dienst was bij Aannemersbedrijf Van Wijlen. Met hen heeft hij afgesproken om deze lopende projecten tot een goed einde te brengen. Zo legt hij de laatste hand aan de herinrichting van Sportpark De Diemen en is hij recent gestart met de renovatie van het tennispark voor TV Diemen-Zuid. Ook begeleidt hij de renovatie van een drietal hockeyvelden voor RHC Concordia in Roermond.

Duurzame sportinfrastructuur
“Graag lever ik projecten op die het milieu zo min mogelijk belasten. Waar het kan, kies ik dan ook voor duurzame en klimaatneutrale oplossingen. Mijn voorkeur gaat uit naar materialen die passen in een circulaire economie. Al in de ontwerpfase kijk ik daarom ook vooruit naar het beheer van de buitenruimte. Voor duurzaam beheer zijn namelijk talloze oplossingen beschikbaar die het milieu ontzien. Ik zet me graag in om een duurzame sportinfrastructuur te ontwikkelen.”

Altijd al betrokken bij de BSNC
In 2006 begon Gertjan zijn loopbaan bij Nootenboom Sport en was hij namens zijn toenmalige werkgever ook al betrokken bij de BSNC. Destijds was hij een van de jongsten. “Gedurende mijn carrière ben ik altijd actief geweest binnen de branchevereniging. Ik heb zitting genomen in diverse commissies en ben (nog steeds) lid van de Toetsingscommissie. Voor mij is het daarom vanzelfsprekend om ook als zelfstandige lid te worden. Enerzijds om contacten te onderhouden en anderzijds om ontwikkelingen in de branche te delen en te volgen. “

En hoe kijkt hij naar de toekomst? “Ik vind het belangrijk dat éénieder zich verbonden blijft voelen binnen de BSNC én vernieuwing niet in de weg staat. Wij hebben elkaar hard nodig om de sport in Nederland blijvend te kunnen faciliteren en samen duurzame accommodaties te realiseren. Daarom ben ik actief lid.”

Meer nieuws