Ledenbestand BSNC breidt uit met jonge gemeente Meierijstad

BSNC mag opnieuw een gemeente bijschrijven in het groeiende ledenbestand. Het gaat ditmaal om Meierijstad. Deze Oost-Brabantse fusiegemeente –waarin de dorpen Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode zijn opgegaan- is sinds 1 januari 2017 operationeel. Beleidsmedewerker Wim Bekkers was eerder op persoonlijke titel lid. “Ik vind het belangrijk dat Meierijstad als jonge en dynamische gemeente aangesloten is bij de BSNC. Het verrijkt onze kennis over de buitensportsector.” 

Wim was tot de fusie werkzaam als beleidsmedewerker Groen van de voormalige gemeente Schijndel. “Ik vervul nu ongeveer dezelfde functie voor Meierijstad. In die rol ben ik verantwoordelijk voor beleidsontwikkeling van het openbaar groen en de sportvelden. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met mijn collega’s Mari Rovers, Theo Lemmers en Frans van den Bergh. Mari en ik houden ons bezig met beleidsmatige zaken, Theo en Frans richten zich op het beheer en onderhoud. Het is de bedoeling dat we alle vier de bijeenkomsten en andere activiteiten van de BSNC gaan bezoeken.“

Wim vervolgt: “De meerwaarde van het lidmaatschap is dat je toegang hebt tot een groot netwerk van vakgenoten en snel contact legt met de andere leden. Waaronder behalve vertegenwoordigers van andere gemeenten en sportbedrijven ook aannemers, leveranciers en adviseurs. De brede opzet van de branchevereniging is een heel groot pluspunt. Zelf ben ik met veel plezier twee jaar lid geweest van de werkgroep Green Deal. Een sterk punt van de BSNC is dat je als lid kennis kan ‘ophalen’ en kennis deelt met elkaar. En dat je veel kunt opsteken tijdens de activiteiten en bijeenkomsten.”

Schijndelse methode
Over de Green Deal Sportvelden gesproken. Wim is, samen met Frans van den Bergh, als geen ander bekend met de in de branche beroemde ‘Schijndelse methode’. “Het belangrijkste kenmerk is het ultrakort maaien van de velden. Op die manier verwijderen we alle onkruiden en oneffenheden. De graswortels en groeipuntjes blijven behouden. Daardoor realiseren we superstrakke velden met een minimum aan onkruid. Deze methode passen we nu toe in alle kernen van de gemeente Meierijstad. Met als doel het succesvol duurzaam en chemievrij onderhouden van sportvelden. In Schijndel gebeurt dat al sinds 1992. Het resultaat is zeer sterke, goed en snel bespeelbare grasmatten. De afgelopen jaren bezochten veel vakgenoten en aannemers, waaronder veel leden van de BSNC, de voetbalvelden in Schijndel om met eigen ogen te zien hoe de Schijndelse methode in de praktijk in zijn werk gaat. Ik denk dat deze aanpak op veel plaatsen in Nederland mogelijk is. Al zijn de velden in Brabant qua ondergrond weer anders dan in pakweg Friesland. Daarbij spelen zaken als de vochthuishouding en bodemsamenstelling een andere rol.“

Enthousiast team
De gemeente Meierijstad telt in totaal op het gebied van voetbal ongeveer vijftig natuurgras- en een tiental kunstgrasvelden. Wim: “Daarnaast spelen onder meer ook de hockeyverenigingen op kunstgras, net als de leden van de tennis- en korfbalclubs. Hoewel een aantal verenigingen geprivatiseerd is, blijft er voor mij, Mari, Theo en Frans meer dan voldoende werk over. Dat doen we met veel plezier. Mari is momenteel projectleider bij de renovatie van een groot sportcomplex in Sint-Oedenrode. Samen vormen we een enthousiast en gemotiveerd team. We vullen elkaar goed aan. Daarom is het ook een prima zaak dat behalve ik ook mijn collega’s hun gezicht regelmatig laten zien tijdens de verschillende bijeenkomsten van de BSNC. En sparren met de andere leden. Op die manier blijven we goed op de hoogte van alle ontwikkelingen in de sector. De  branchevereniging biedt een ideaal platform voor het uitwisselen van informatie over het beheer, aanleg en onderhoud van buitensportaccommodaties. Daar maken we graag gebruik van.”

Meer nieuws

Plaats een reactie